Visie

Impact

Wijs in Bedrijf gaat voor impact maken, daar waar het er het meest toe doet. Via de weg van moeiteloos leren vanuit plezier en intrinsiek verlangen. Oftewel, meer bereiken door minder te doen. Complexe verandermethodes overboord, terug naar de kracht van eenvoud.

Wijs in Bedrijf gelooft dat alle wijsheid al in iedereen zit. Om die wijsheid te ontsluiten is verstillen en vertragen nodig. Alleen dan kun je echt luisteren, naar jezelf, naar anderen, naar wat er echt toe doet. Dit verbindt en verruimt (perspectief). Wat de weg vrijmaakt voor versimpelen (de essentie pakken) en van daaruit vermeerderen (in impact).

We reiken verfrissende en simpele methodes aan, gebaseerd op oeroude wijsheid-tradities en actuele verandermodellen. De kern van onze begeleiding, en dus jouw route naar meer impact, bestaat uit het doen van 1 oefening, het volgen van  3 principes en het zetten van 3 stappen. 

1 oefening:
5 minute WiB method: verbind met jezelf, anderen en het collectief. 

3 stappen:

  1. Verstil & vertraag! In je werk, in jezelf, met anderen, in meetings.
  2. Verbind & verruim! De wijsheid in jou en in anderen.
  3. Versimpel & Vermeerder! Je impact door focus op wat er het meest toe doet.
Kernprincipes

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Het bewustzijnsprincipe:

Wat aandacht krijgt, groeit. Bewuste aandacht of present zijn, geeft toegang tot een groter bewustzijn, een grotere wijsheid, dan die alleen met je hoofd te vinden is. Inzichten uit het hart (relationeel niveau) en het lichaam (intuïtie, instinct) verbinden met inzichten uit het hoofd verdriedubbelen je intelligentie. Deze grotere wijsheid is een fundament in richting, in ontspanning, verbinding en (daad)kracht. Wij begeleiden jullie in het ontsluiten van ieders wijsheid en de collectieve intell

Het centerprincipe:

Jezelf en je team 'centeren' is essentieel voor het bereiken van je doelen. Centeren betekent voortdurend werken vanuit je centrum, vanuit datgene wat er voor jou echt toe doet. Zo pak je, samen met je teamleden, dat eigenaarschap en die verantwoordelijkheid die past bij wat voor jou en jullie het verschil maakt. En ben je helder over wat niet past bij jullie en dus bij andermans verantwoordelijkheid. Werken vanuit jouw centrum leidt ook tot een andere kwaliteit van aandacht en luisteren naar anderen.

This is the heading

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Het cyclische principe:

Dit principe volgt de natuurlijke stadia in groei. Zo heeft alles (in het universum) een ritme, oftewel een begin, midden en eind. Denk bijvoorbeeld aan je ademhaling, aan eb en vloed en de seizoenen. Des te meer je bewust dit ritme volgt, des te gemakkelijker gaat leren en ontwikkelen. Dus in alles wat wij doen en elke ontwikkeling die we faciliteren volgen we dit ritme. We bieden rituelen en methodieken om hier op praktische wijze invulling aan te geven.

‘Wijs in Bedrijf’ biedt een vernieuwend coachprogramma gericht op persoonlijke groei en leiderschap met een combinatie van 1-op-1 en peergroup coaching.

Krachtig in Verbinding, een vernieuwend programma dat zich richt op essentieel verbinden via de krachtige methodes ‘Deep Listening’ en ‘The Circle Way’, met gebruik van actuele verandermethodes en inzichten.

Welkom bij Wijs in Bedrijf!
Log in om onze verfrissende veranderaanpak te verkennen en duurzame impact te realiseren met minder effort.